z
Skizzo: Zaznacz na płaszczyżnie wszystkie punkty spelniajace rownanie:
A= { (x,y) ∊ R2 ; 3I x I ≤ y <3 }
podaj wszystkie punkty zbioru A, ktore obie wspolrzedne sa calkowite?
18 wrz 14:25
Godzio:

(0,1) (0,2)
18 wrz 14:43
Skizzo: zielona linia odnosi sie do y < 3
mam pytanie a co z tym zalozeniem 3IxI ≤ y
18 wrz 14:55
Godzio:
3|x| => rysujesz 3x następnie wymazujesz lewą stronę wykresu i odbijasz prawą stronę względem
OY
18 wrz 14:59
Godzio: 3|x| => ...
18 wrz 15:00
Skizzo: chodi mi o to czy dla y ≥ 3IxI
tez mamy podac te punkty
18 wrz 15:02
Godzio: ten punkt jest tylko jeden, dla x = 0 mamy y =1
18 wrz 15:03
Skizzo: a rozumniem dla tych dwoch załozen mamy podac odpowiedz ktora jest spełniona
jednoczesnie
jak z przedziałami na osi OX tak ?
18 wrz 15:05
Godzio:
w poleceniu jest zęby zaznaczyć na płaszczyźnie wiec nie musisz pisać przedziałów
18 wrz 15:07
Skizzo: ok dzieki
18 wrz 15:08