Przekształcanie wykresów funckcji
Filip:

Na podstawie wykresu funkcji f naszkicuj wykres funkcji określonej wzorem:
y= f (−x)
y= −f (x)
18 wrz 11:30
Kejt: masz jakieś współrzędne na tym układzie podane?
18 wrz 12:05
Filip: −3,4; −1,2; 2,5; 3,3
o to chodzi?
18 wrz 12:13
Kejt: tak.. tylko przydałoby się je na rysunku umieścić..
18 wrz 12:18
Filip: Gdybym wiedział jak, to umieściłbym je
18 wrz 12:21
Kejt: nie wiesz jak tutaj zapisać, czy nie wiesz jak w ogóle je zapisać?
18 wrz 12:28
Filip:

Może tak być?
18 wrz 12:41
TOmek:
y= −f (x)
y= f (−x)
18 wrz 12:42