Oblicz :
Asioczek: Hej

Pomóżcie mi zrobić zadanie z matematyki...
1.Oblicz :
a) 3√36 x 3√6 = .....
b) 3√50 x 3√20 = .....
2.Wykonaj działania :
a) (√3+2√2)(4√3−√2) = .....
b) (3−√7)(2+2√7) = .....
c) (3+4√2)2 = .....
Przepraszam że tak dużo!
Z góry DZIĘKUJĘ
17 wrz 22:01
sushi_ gg6397228: 2. to proste mnozenie kazdy z kazdym
1. to wylaczenie czynnika przed znak pierwiastka i pomnozenie przez liczbe
17 wrz 22:14
Asioczek: Tak to 1 to już wiem a 2 nie za bardzo
17 wrz 22:18
sushi_ gg6397228:
(a+b)(c+d)= ac+ad+bc+bd
√2*√2=2
17 wrz 22:22
sushi_ gg6397228: a√b * c√d= a*c* √b*d
17 wrz 22:23
Asioczek: Dzięki
17 wrz 22:35
sushi_ gg6397228:
to podaj swoje wyniki to zobacze czy dobrze wyliczylas
17 wrz 22:37
Asioczek: 1.
a) 3√216
b) 3√1000

17 wrz 22:41
sushi_ gg6397228:
a
√36 to ile to jest
17 wrz 22:44
sushi_ gg6397228:
napisalem ze najpierw trzeba wylaczyc przed pierwiastek a potem pomnozyc lub pomnozyc a potem
wyciagnac przed pierwiastek
17 wrz 22:45
Asioczek: ymm aha dobra....
17 wrz 22:47
sushi_ gg6397228:
i jak bys tak zaniosla do szkoly to by byl smiech na sali
17 wrz 22:48
Asioczek: Nie każdy rozumie mate....ja np wgl nie rozumie tego...
17 wrz 22:51
sushi_ gg6397228:
wiec podawaj po kolei obliczenia i wyniki przy wskazowkach moze cos wiecej zalapiesz i nie
bedziesz juz tak bardzo narzekac na KRÓLOWĄ NAUK
17 wrz 22:59