matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hg
Adam :
pomoże mi ktoś z tym?
4
3
2x
+
=2*3
2x+1
−9
x
27
17 wrz 20:16
Godzio:
3
2x
= t
4
t +
= 6t − t
27
4
4t =
27
t = 3
−3
3
2x
= 3
−3
2x = − 3
3
x = −
2
17 wrz 20:34