konstrukcja odcinków
aaaa: jak zrobic mam takie polecenie? prosz e pomóżcie:(
KOnstrukcja odcinków o długości :
pierwiastek5 i pierwiastek 7
17 wrz 18:44
aaaa: KOnstrukcja odcinków o długości :
√5 i √7
17 wrz 18:47
AS:
W pierwszym przypadku zbuduj trójkąt prostokątny
o przyprostokątnych a i 2a, w durim przypadku o długościach
√5a i √2a.
17 wrz 18:52
aaaa: czyli jak

;>
17 wrz 18:53
Kejt:

2
2+1
2=
√52
5=5
choćby tak..
drugie Twoje.
17 wrz 18:58
aaaa: nie wiem jak drugie:(
17 wrz 19:11
aaaa: hmhm to bedzie √62+12=√72
7=7 tak to ma byc?
17 wrz 19:13
Kejt: jak narysujesz odcinek długości √6? skorzystaj lepiej z tego odcinka √5 i dorysuj pod kątem
prostym odcinek długości √2 (podpowiedź: zawiera się to w przekątnej kwadratu).
17 wrz 19:16
aaaa: nie wiem jak, zle tamto zrobilam?
17 wrz 19:17
aaaa: Kejt , pomozesz?
17 wrz 19:21
Kejt:

a=
√5*
√2
17 wrz 19:24
Kejt: cholera.. nie to..
17 wrz 19:25
aaaa: czyli? a=
√10 i to konieeec?
17 wrz 19:26
Kejt: pomyliłam się.. miało wyjść √7..
17 wrz 19:27
aaaa: czyli?
17 wrz 19:27
Kejt: zamiast tego drugiego trójkąta musisz wstawić równoramienny prostokątny o boku 1. tak żeby
przeciwprostokątna była pod kątem prostym.
17 wrz 19:29
aaaa: ehh... nie wiem jak
17 wrz 19:30
aaaa: Kejt
17 wrz 19:39
aaaa:
17 wrz 19:46
aaaa: ehm myslalam ze tu ktos pomoze
18 wrz 14:42
Kejt: napisałam Ci jak to zrobić.. nie będę po raz kolejny rysować za Ciebie..
18 wrz 14:43
ace1: √3
1 mar 13:39
Eta:
1 mar 13:51