matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
pomocy:
Oblicz wartość wyrażenia cos
4
α−sin
4
α dla α=60 stopni
17 wrz 17:10
robinka:
(cos
2
α − sin
2
α)(cos
2
α + sin
2
α)=(cosα − sinα)(cosα+sinα)(cos
2
α + sin
2
α) =(cosα − sinα)(cosα+sinα)*1=.... dokończ
17 wrz 18:16