matematykaszkolna.pl
Apropo Andrzeja Kiełbasy diego997: Wiem, że to jest forum zadankowe, tylko i wyłącznie zadankowe więc nie mam gdzie się o to zapytać więc zapytam tutaj. Ostatnio zamówiłem sobie książkę zawierającą zadania przygotowywujące do matury chodzi o ksiązkę Andrzeja kiełbasy Matura z Matematyki 2010−.... Szczerze mówiąc książka jest dosyć trudna, zwłaszcza, że ja nigdy prymusem z matematyki nie byłem, a chciałbym zdawać ją na poziomie rozszerzonym jest to niezbędne aby dostać się na wymarzone studia. W związku z tym mam pytanie do was czy moglibyście mi polecić jeszcze jakąś inna dodatkową książkę tylko taką w której jest więcej teorii np. krok po kroku jak rozwiązać dane zadanie i dokładnie wytłuaczone na co zwracać uwagę itp. Z góry dziękuje pozdrawiam was wszystkich a w szczególności Jakuba założyciela tej strony którego bardzo podziwiam oglądałęm wiele jego filmików, dzięki którym dużo nowych zagadnień pojąłem
17 wrz 14:40
Bogdan: Polecam wszystkim przygotowującym się do matury publikację pt.: "Matematyka Kompendium maturzysty" − Robert Drachal, wydawnictwo Świat Książki. Materiał jest wyłożony "łopatologicznie". http://www.swiatksiazki.pl/shop/CatalogSearchResultView
17 wrz 14:49
Bogdan: Dodam, że po otworzeniu się podanej strony WWW trzeba wpisać w znajdującą się po prawej stronie u góry wyszukiwarkę hasło matematyka, otworzy się kolejna strona, na której przedstawiona jest publikacja. Książka ma 740 stron.
17 wrz 14:52
17 wrz 14:56
diego997: dzeki za tak szybką odpowiedz i jak myślisz bogdan po przestudiowaniu tego będe rozumiał troszkę bardziej matematyke ?
17 wrz 14:58
Bogdan: Myślę, że jeśli rzetelnie przestudiujesz tę książkę i dodatkowo będziesz rozwiązywał codziennie po kilkanaście, kilkadziesiąt zadań z różnych zbiorów, to maturę zdasz śpiewająco, czego serdecznie Ci życzę.
17 wrz 15:11
diego997: dzekuje bardzo za miłe słowa dzinnie staram się rozwiązywać po kilkanaście zadań ale jak już mówiłem cały czas korzystam z kiełbasy a książka dosyć trudna. Przed chwilą zamówiłem tę która poleciłeś mam nadzieję, że z jej pomocą uda mi się rozwiązać większość zadań z kiełbasy. Pozdrawiam
17 wrz 15:16
Bogdan: Polecam również "Testy maturalne 2010, 2011, 2012" wydawnictwa Aksjomat z Torunia. Książka w czarnej okładce zawiera testy i arkusze maturalne na poziomie podstawowym, książka w czerwonej okładce − na poziomie rozszerzonym. http://www.aksjomat.torun.pl/
17 wrz 15:25
diego997: na pewno potem skorzystam lecz najpierw muszę łyknąć troszkę teorii. Chciałbym być na takim poziomie, że spojrzę na zadanie i już wiem co zrobić, a nie przeglądać fora i szukać odpowiedzi.
17 wrz 15:31