Godzio
TOmek: Godzio mógłbyś napisać do mnie gg 6975421 wazna sprawa tylko na pw.
z góry dzięki
16 wrz 21:08
TOmek: 
niech ktos się odezwie kto ogarnia matme, <sciśle tajne> xD
16 wrz 21:24
bibi: może ja?
16 wrz 21:28
TOmek: ok, to napisz 6975421
16 wrz 21:32
bibi: sorki, ale niestety nie mam teraz dostępu do gg
16 wrz 21:43
TOmek:

Uzasadnij ,ze są przystające
dobra zaryzykuje

]
a−>α
130−a−>130−α
16 wrz 21:50
sushi_ gg6397228: aby byly przystajace brakuje jeszcze liczby(boku) w trojkacie DEF
16 wrz 21:54
TOmek: |DF|=5 wybacz za błąd
mógłbyś wytłumaczyć dlaczego są przystające?
ja nie wiem w ogole co znaczy zapis "130−α"
16 wrz 21:57
sushi_ gg6397228:
on mowi ze kat w wierzcholku wynosi 130−a czyli
kat D= 180− kat F − kat E ===> kat E= alfa
tym samym kat w wierzcholku C wynosi : 180−(50+ alfa0= 130 − alfa
trojkaty sa podobne bo maja katy: 50, alfa, 130 −alfa
DF=AC wiec mamy przystawanie : kat(50 stopni), bok (5), kat(130− alfa)
16 wrz 22:01
TOmek: dziękuje za swietne wytlumaczenie i ostatni przykład mistrzu
16 wrz 22:07
TOmek:

a−>
α
140−a−>
140−α
16 wrz 22:07
TOmek: sam chyba to zrobie tyko musze pomyslec dokladnie na tym co napisałes, ale ja bardzo chcesz
zrobic to prosze bardzo, przynajmniej bede mogl sobie sprawdzic
16 wrz 22:09
sushi_ gg6397228:
robisz tak samo kat D = α
kat C = 180−(40+α)= 140−α
kat 940), bok (2), kat (140−α)
16 wrz 22:11
TOmek: juz wiem, łatwe ..
16 wrz 22:16
TOmek: pięknie dziekuje
16 wrz 22:17
Godzio:
Już przybyłem ale się spóźniłem
16 wrz 22:23
TOmek:
16 wrz 22:25