matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problemik
Todwet:
Jaka powinna byc odległość miedzy srodkami okregów o(S
1
, r
1
), o (S
2
, r
2
), jeśli
1
1
a) były styczne zewnetrzenie jeśli r
1
=2
,r
2
=4
2
2
b)nie miały punktu wspólnego, jeśli r
1
=8, r
2
=5 Z góry pięknie dziekuje
16 wrz 19:58
bibi:
a) = r
1
+ r
2
b) > r
1
+ r
2
16 wrz 20:17