matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matama pomocy szybko!!
Sierp:
Wskaż x który spełnia równanie (5/6)
x
=1,44 5/6 to ułamek pięć szóstych
16 wrz 19:21
Amaz:
5
144
(
)
x
=
6
100
5
36
(
)
x
=
6
25
odp: x = −2
16 wrz 20:33