matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kolejność wykonywania działań [obliczenia]
mania:
3 1/2 − 2 x 3/4 −−−−−−−−−−−− = 2 1/2 x 2/5 − 2
16 wrz 18:59
Bogdan:
1
3
3
− 2 *
2
4
Czy zapis jest taki
?
1
2
2
*
− 2
2
5
16 wrz 19:02
mania:
tak
16 wrz 19:07
Bogdan:
7
3
−
2
2
... =
= ... dokończ
5
2
*
− 2
2
5
16 wrz 19:15