Dane sa zbiory A i B zawarte w pzrestrzeni U . Wyznacz zbiory A∪B, A∩B, A-B, B-A
monika: Dane sa zbiory A i B zawarte w pzrestrzeni U . Wyznacz zbiory A∪B, A∩B, A−B, B−A, A', B'
a) U={0,1,2,3,4,5,6,7,10,15,20} A={0,1,2,3,4,5,6}, B={0,5,10,15,20}
b) U={1,2,3,4,5,9,16,25} A={1,4,9,16,25}, B={1,9,25}
Pomocy .

bo kompletnie tego nie rozumiem. Bardzo proszę kogoś o pomoc
16 wrz 18:42
sushi_ gg6397228: czego konkretnie nie rozumiesz
16 wrz 21:29
sa: ?
14 wrz 23:57
guuuu: Dane sa zbiory A i B zawarte w pzrestrzeni U . Wyznacz zbiory A∪B, A∩B, A−B, B−A monika: Dane
sa zbiory A i B zawarte w pzrestrzeni U . Wyznacz zbiory A∪B, A∩B, A−B, B−A, A', B' a)
U={0,1,2,3,4,5,6,7,10,15,20} A={0,1,2,3,4,5,6}, B={0,5,10,15,20} b) U={1,2,3,4,5,9,16,25}
A={1,4,9,16,25}, B={1,9,25}
9 wrz 20:30
guuuu:
10 wrz 19:09
nastazja: a)
AUB=(0,1,2,3,4,5,6,10,15,20)
B ⇒A=(0,5)
A/B=(1,2,3,4,6)
B/A=10.15,20)
A'=(7,10,15,20)
B'=(1,2,3,4,6,7)
27 wrz 12:27
wiki: A=(−8;−1),B=(−3;−2) wyznacz zbiory AΩB= A\B= AUB= B\A=
27 paź 20:10