zdarzenia losowe
karol: rzucamy dwa razy kostką. Rozpatrzmy zdarzenia : A− pierwsza wyrzucona liczba jest nie mniejsza
od drugiej, B− wśród wyrzuconych liczb jest liczba parzysta i nieparzysta. Wypisz wyniki
sprzyjające zdarzeniom A' i B'. Sprawdz czy zachodzą zależności: A∪ B=Ω, A' ∪ B= B, A\ B= B',
B'⊂A.
W tym zadaniu rozpisałem liczby należące do dwóch grup Ai B
A=( 1,1) (2.2) ( 2,1) (3,1) (3,2) (3,3) (4,1) (4,2) (4,3) (4,4) (5,1) (5,3) (5,4) (5,5)(6,1)
(6,2) (6,3)(6,4) (6,5) (6,6)
B= (1,2) (1,4) (1,6) (3,2)(3,4) (3,6) (4,1) (4,3) (4,5) (5,2) (5,4) (5,6)
Na tym utkwiłem, dalej prosze o pomoc
karol: Do B udało mi się znależć jeszcze ( 6,1)(6,3) (6,5)
PROSZE O SPRAWDZENIE I POMOC Z DRUGA CZĘŚCIĄ ZADANIA


!