Zapisz dany zbiór za pomocą przydziału lub sumy przydziałow.
Sebastian: Możecie mi zrobić tylko ten 1 przykład bo potem jak zobaczę jak to idzie to resztę sam zrobię.
R−(3,+∞)
16 wrz 16:58
Bogdan:

R − (3, +
∞) = (3, +
∞)' = (−
∞, 3>
16 wrz 17:05
Sebastian: R−(−1,1)
16 wrz 17:28
Bogdan:
Powiedziałeś przecież: "bo potem jak zobaczę jak to idzie to resztę sam zrobię".
To zrób teraz sam i pokaż rozwiązanie. Sprawdzę.
16 wrz 17:41
Sebastian: ale nie wiem jak zacząć
16 wrz 17:46
Jasper: np. (−∞,−1> suma <1,+∞)
16 wrz 17:58
Jasper: sorry. poprawka :
(−∞,−1> u (−1,1) u <1, +∞) − Ja bym to tak zrobil
16 wrz 18:01
Jasper: zresztą popraw mnie ktoś, bo nie wiem czy nie pomyliłem nawiasów ( domknięte lub otwarte)
16 wrz 18:01
Jasper: Generalnie to nie widzę powodu żeby to zmieniać − najprosciej jest przecież : R \ {−1,1}
16 wrz 18:02
Bogdan:
Sebastian − jeśli nie wiesz, jak zacząć, to zrób rysunek.
R − (−1, 1) = (−1, 1)' = (−
∞, −1>∪<1, +
∞)
Jasper − pierwsza Twoja odpowiedź jest poprawna, następne nie.
16 wrz 18:19
Jasper: Ah, tak. Zgadza się. Zamiast "nawiasów" poczytałem tam, że są "klamry" stąd ten błąd. Dzięki za
poprawkę
Bogdan
16 wrz 18:22
Sebastian: dzięki za pomoc
16 wrz 18:28
Sebastian: a takie jak zrobić
R−∫4∫
16 wrz 18:29
Sebastian: Please
16 wrz 18:38
Jasper: czyżby całki? Nie przerabiałem jeszcze. Chyba, że chodzi Ci o { }
16 wrz 18:43
Sebastian: tak tak
{ }
16 wrz 18:45
Sebastian: ?
16 wrz 18:59
Sebastian: R−{4}
16 wrz 19:05
Sebastian: 
:(
16 wrz 19:17
Sebastian: Proszę was nie mam pojęcia jak ten przykład zrobić
R−{4}
16 wrz 19:26
Sebastian: R−{4}
16 wrz 19:51
Sebastian: Bogdan jeśli jesteś pomocy
16 wrz 19:53
Bogdan:

R − {4} = (−
∞, 4)∪(4, +
∞)
16 wrz 19:55
Sebastian: Dzięęęęęęęęęęęęęęęęki
16 wrz 19:56
Sebastian: a jeżeli mam takie coś
R−{1,2,3}
16 wrz 19:59
Sebastian: Bogdan chyba tylko ty to umiesz proszę Cię ostatni raz o pomoc
16 wrz 20:08
Amaz:
rusz głową wreszcie−−
16 wrz 20:12