Wyznacz zbiory A, B, A-B
Michał: Dane są zbiory: a = { x: x∊R i 2x ≥ 1} oraz B= { x: x∊R i [x−1]≤2. Wyznacz zbiory A, B,
A−B
16 wrz 15:58
mila: to pierwsze działanie to co ma byc?
przy odejmowaniu zostaje to co nie należy do drugiego zbioru np A=(1.2 3.4.5.6) B=(.5.6.7.8)
A−B=(1.2.3.4) B−A=(7,8)
16 wrz 16:17
Doris: Wyznacz zbiory A, B, A∩B, A−B oraz A∪B, jeśli A={x: xεR ⋀ |x+1|≥ 2 } B={x: xεR ⋀ 5:x >4}
oraz zadanie:
wyznacz zbiory A, B, A∩B, A−B oraz A∪B, jeśli A={x: xεR ⋀ |x−1| < 2} B=B={x: xεR ⋀ 4:x >x}
18 lis 17:02