matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy zadanie na jutro:) ??
Dominika:
W trapezie ABCD podstawy maja długość IABI=12cm IDCI=3cm. Wysokość trapezu jest równa 10 cm a punkt E jest punktem przecięcia przekątnych trapezu . Oblicz pola trójkątów ABE i CDE
16 wrz 15:41
Bogdan:
Rozwiąż układ rownań: 1. e + f = 10
12
f
2.
=
(to z podobieństwa trójkątów ABE i CDE)
3
e
16 wrz 15:53