matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
lolek12:
3
√
3
−4
Dana jest liczba A=
przedstaw te liczbe w postaci x+y
√
3
,gdzie x i y sa
1+2
√
3
liczbami W
16 wrz 15:41
Godzio:
3
√
3
− 4
(3
√
3
− 4)(1 + 2
√
3
)
=
=
1 + 2
√
3
1 − 12
3
√
3
+ 18 − 4 − 8
√
3
−5
√
3
+ 14
14
5
=
=
= −
+
√
3
−11
−11
11
11
16 wrz 15:43