oblicz
Ola: √38−12√2−√11−6√2
15 wrz 20:41
cerebot: pomagam chwila
15 wrz 20:46
bibi: √38−12√2 − √11−6√2 = √(6−√2)2 − √(3−√2)2 = 6 − √2 − (3 − √2) = 3
15 wrz 20:53
Ola: dziękuję
15 wrz 20:55
cerebot: √x2=|x|
√36−12√2+2−√9−6√2+2=√(6−√2)2−√(3−√2)2=|6−√2|−|3−√2|=6−√2−3+√2=9
15 wrz 20:56
cerebot: przepraszam 3
15 wrz 20:57
Ola: a jak zrobić to:
√31−12√3−
√76−4√3
15 wrz 21:19
Ola: tam ma być 42√3 a nie 4√3...
15 wrz 21:20
terminex: już pomagam
15 wrz 21:23
cerebot: kapujesz moje rozbijasz wzorami skróconego mnożenia
15 wrz 21:24
Lilija: Terminex czy mógłbyś pomóc mi z jednym zadankiem − niedawno je wrzuciłam : liczby ''k'' i
''n'' są nieparzyste... ?
15 wrz 21:26
Ola: wiem że to ze wzorów się rozbija ale mimo to nie mogę tego rozwalić...
15 wrz 21:27