matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
KOMBINATORYKA
Ania811:
Witam mam dla was zadanko.
Dane są zbiory: A = {1, 2, 3, 4, 5, 6}, B={1, 2, 3, 4}, C={6,7,9} Ile jest wszystkich liczb trzycyfrowych takich, że pierwsza cyfra należy do zbioru A, druga − do zbioru B, a trzecia − do zbioru C?
15 wrz 20:16
bibi:
6 * 4 * 3
15 wrz 20:22