matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz a
dzordan_18:
Wyznacz a (3 − √5) * (a + √5) = 5 + √5
15 wrz 20:08
Godzio:
5 +
√
5
(5 +
√
5
)(3 +
√
5
a + p[5} =
=
3 −
√
5
9 − 5
15 + 8
√
5
+ 5
a =
−
√
5
4
20 + 8
√
5
− 4
√
5
a =
4
20 + 4
√
5
a =
= 5 +
√
5
4
15 wrz 20:15
dzordan_18:
Dziękiiiiii
Have a nice day !
16 wrz 07:09