pomoze ktos ?
Pauliś: Wyznacz Pod zbiory zrobilam troche i nie wiem jak dalej
Pomoze ktos ?
a={1,2,3,4,5}
a1=1
a2=2
a3=3
a4=4
a5=5
a6=1,2
a7=1,3
a8=1,4
a9=1,5
a10=2,3
a11=2,4
a12=2,5
a13=3,4
a14=3,5
a15=4,5
tyle zrobilam i nie wiem jak dalej xD
15 wrz 18:25
Pauliś: Up
nie ma chetnych xd to latwe podobno ale nie wiem jak dalej itak xD
15 wrz 18:30
Pauliś:?
15 wrz 18:42
Pauliś: :(
15 wrz 19:04
sushi_ gg6397228: przepis na podzbiory to 2n, czyli u nas 25= 32
jest 1 podzbior 0 elementowy
jest 5 podz 1 elementowych
jest 10 podzb 2 element
jest 10 podzb 3 element
jest 5 podzb 4element
jest 1 podzbior 5−elementowyj