matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole figury
krucz:
Oblicz pole figury (od pola trójkata odjąć pole koła)
15 wrz 18:11
sushi_ gg6397228:
pole trojkata ze wzoru Herona
a+b+c
Pole=
√
p(p−a)(p−b)(p−c)
gdzie p=
2
a+b+c
potem porownac pole trojkata (liczba) =
* r ==> z tego wyliczysz "r"
2
15 wrz 21:34