Pomoze ktos :(
Pomocy ;( !!! pilne :(:(:(:(: Prosze o pomoc mam to na jutro

Prosze

Zobacz i pomoz

Wypisz elementy zbioru A gdy :
a) A={x:x∊N∧x≤9}
b)A={x:x∊C∧−3≤x≤3}
c)A={x:x∊C∧−2≤x≤3}
d)A={x:x∊N∧x≤1}
Wiedzac ze A={0,1,2,3,4},B={3,4,5,6},C={0,1,2,3,4,5,6}
a)A∪B
b)A∩B
c)A\B
d)B\A
e)C\A
f)C\B
g)A∪B∪C
15 wrz 17:33
czekolada: A U B = wszystkie liczby ze zbioru A i B (suma)
A∩B = to te ktore naleza i do A i do B (iloczyn zbiorow(. czyli {3,4} w tym wypadku
A/B = to liczy ze zbioru A minus liczby ze zbioru B
B/A= to liczby ze zbioru B minus liczby ze zbioru A
itd. itd

mysle ze sobie poradzisz sam/a
15 wrz 17:39
Pauliś: A piersze zadanie jak mozna

?
15 wrz 17:44
sushi_ gg6397228:
co to znaczy ze "x" ma byc liczba naturalna i mniejsza badź rowna 9
15 wrz 21:41
czekolada: np. to :
A={x:x∊C∧−3≤x≤3} czyli,że za 'x' musisz wstawić zbiór liczb które są mniejsze lub równe 3 i
które są wieksze lub równe −3.
tutaj pisząc zbiór będziesz miał <−3;3> −> zawsze jak jest "mniejsze badz rowne" przedzialy
zapisujesz w takim ostrym 'nawiasie' .
http://pl.wikibooks.org/wiki/Matematyka_dla_liceum/Liczby_i_ich_zbiory/Przedzia%C5%82y_liczbowe tutaj masz to świetnie wyjaśnione.. Troche checi zeby poszukac

google nie gryzie. a
zapewne takze masz to w podręczniku.
15 wrz 21:54
mila: liczby naturalne ≤ 9 to 0,1,2,3,4,5,6,7,8.9.
b) zaznacz na osi x=−3 i x=3 wszystkie liczby całkowite między nimi i one to rozwiązanie
czyli −3.−2.−1.−.0,1.2.3
c) tak samo zrób
d)jakie liczby naturalne są mniejsze lub równe 1?
0,1
15 wrz 23:24
monia: {−2,−1,0,1,2,3,4,5} AuB AnB A\B B\A
16 gru 19:30