Prosze o pomoc :( Wazne na jutro ;/
PauliŚ: Wypisz elementy zbioru A gdy :
a) A={x:x∊N∧x≤9}
b)A={x:x∊C∧−3≤x≤3}
c)A={x:x∊C∧−2≤x≤3}
d)A={x:x∊N∧x≤1}
Wiedzac ze A={0,1,2,3,4},B={3,4,5,6},C={0,1,2,3,4,5,6}
a)A∪B
b)A∩B
c)A\B
d)B\A
e)C\A
f)C\B
g)A∪B∪C
Mozna wytlumaczyc

bo nie umiem !

Pliska ....
15 wrz 17:19
PauliŚ: Prosze o pomoc

Slicznie
15 wrz 17:27
rudy102333: a)
U − suma obu zbiorów czyli A∪B= {0,1,2,3,4,5,6}
b)
∩ − iloczyn obu zbiorów A∩B={3,4}
c)
\ − różnica obu zbiorów A\B={0,1,2,5,6}
reszte już rozwiążesz
15 wrz 17:34
Kejt:
a) wszystkie liczby naturalne mniejsze lub równe 9
b) c) d) analogicznie..
przy 2 pomogę jak skończysz to pierwsze..
15 wrz 17:36
Pauliś: moglabys podac chociaz jedno jak trzeba zrobic ? bo nie wiem jak

jak dasz przyklad moze
zrozumiem
15 wrz 17:44
Kejt: a) podałam..
wszystkie liczby naturalne mniejsze lub równe 9 czyli 0; 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9.
zakładam, że "0" należy do zbioru liczb naturalnych.
15 wrz 17:46
Pauliś: b)A=−{2,−1,0,1,2,3}
c)A={−1,0,1,2,3}
d) nie wiem . A={∅}

tak to?
15 wrz 17:50
rudy102333: 1.
b) −3,−2,−1,0,1,2,3
15 wrz 17:51
rudy102333: d ) chyba 0.1
15 wrz 17:52
Pauliś: chyba ?

czy napewno
15 wrz 17:57
Kejt: na pewno 0 i 1
15 wrz 17:58
Pauliś: a ta reszta jak ? d) e) f) g) z tamtego ? zadania ?
15 wrz 17:59
Kejt: Rudy Ci podał oznaczenia.. tam nie ma czego liczyć, trzeba po prostu się przyjrzeć dokładnie i
znać symbole.
15 wrz 18:00
Pauliś: d)=0,1,2,5,6?
e)5,6?
15 wrz 18:01
Pauliś: f)0,1,2?
15 wrz 18:02
rudy102333: tak
15 wrz 18:02
Pauliś: g) kompletnie nie wiem xd
15 wrz 18:03
Pauliś: to g) pomoze ktos jakas podpowiedz

? to moze jakos zrobie

15 wrz 18:05
Kejt: wypisz ze wszystkich zbiorów, tylko tak żeby się nie powtarzały liczby.
15 wrz 18:05
Pauliś: A∪B∪C =∅
15 wrz 18:07
rudy102333: g to inaczej zbiór C gdyż zbiory A i B zawierają sie w zbiorze C
15 wrz 18:07
rudy102333: czyli odpowiedzią są pkt które znajduja sie w zbiorze C tzn (0,1,2,3,4,5,6} przynajmniej tak
jest w tym przypadku
15 wrz 18:08
Pauliś: to to zero zle aha no dobra spoko

ale i tak nie rozumiem tego xD
jakos ... a skad wiesz ze g to inaczej zbior C? dlatego bo wszystko jest w Ai B zbiorze?
15 wrz 18:11
rudy102333: tak bo w tym przypadku jest tak
15 wrz 18:13
Pauliś: aha a umiesz moze wyznaczyc podbiory ?
15 wrz 18:14
Pauliś: a={1,2,3,4,5}
a1=1
a2=2
a3=3
a4=4
a5=5
a6=1,2
a7=1,3
a8=1,4
a9=1,5
a10=2,3
a11=2,4
a12=2,5
a13=3,4
a14=3,5
a15=4,5
tyle zrobilam i nie wiem jak dalej xD
15 wrz 18:18
15 wrz 18:26
hah: Yebac
23 wrz 18:34
przechuj: Przychodzi baba do lekarza a tu schody
23 wrz 18:35