układy równan
marcin: sprawdz czy układ równań jest sprzeczny , oznaczony czynieoznaczony
x+y=3
x−y=−3
0,5x−y=2
−x+2y=−2
−2x+3y=4
0,4x−0,6y=−0,8
15 wrz 16:56
Kejt: po prostu musisz rozwiązać te równania.. a to czy jest oznaczony, nieoznaczony czy sprzeczny
wyjdzie na końcu..przy wyniku.
15 wrz 16:57
marcin: ale jak
15 wrz 16:58
Kejt: nie wiesz jak rozwiązać?
15 wrz 16:58
marcin: zrób pierwsze i drugie i trzecie
15 wrz 16:58
Kejt: nie zrobię tego za Ciebie, bo nigdy się nie nauczysz.
15 wrz 16:59
marcin: zrób jedno równanie
15 wrz 17:02
Kejt:
x+y=3
x−y=−3
2x=0
x=0
x+y=3
y=3
x=0
układ oznaczony.
15 wrz 17:04
marcin: dzięki bardzo
15 wrz 17:06