o co tu chodzi ?
khazaris: Zad.1
Oblicz h trojkata rownobocznego ktorego pole wynosi 3√3 cm kwadratowych.
−−
Zad.2
W trojkacie prostokatnym jedna przyprostokotna ma dlugosc 6 cm a przeciwprostokotna ma dlugosc
12 cm. Oblicz pole , obwod , wysokosc poprowadzana z wierzcholka kata prostego.
−−−
Zad.3
dlugosci bokow trojkata sa w stosunku 2:3:5. Oblicz pole tego trojkata , wiedzac, ze jego obwod
wynosi 20 cm.
15 wrz 16:39
Kejt:
1.
P=3
√3
a=...
h=...
2.
b
2=12
2−6
2
b=...
Ob=6+12+b
h=...
3.
2x+3x+5x=20
P=
√p(p−a)(p−b)(p−c)
jakby co, pytaj.
15 wrz 16:51
khazaris: Eh , nie ogarniam w ogole tej matematyki...mimo ze podales sposob rozwiazania i tak sobie nie
radze :<
15 wrz 17:19
Kejt: podałaś.. tu są same równania.. w czym problem?
15 wrz 17:32
khazaris: ups , przepraszam..podałaś*
Hym..no problem tkwi juz we mnie i w moich niskich umiejetnosci matematycznych..nie radze sobie
z rozwiazaniem takich równań. Jak widze pierwiastki to zawrotów głowy dostaje..
15 wrz 17:53
khazaris: ups , przepraszam..podałaś*
Hym..no problem tkwi juz we mnie i w moich niskich umiejetnosci matematycznych..nie radze sobie
z rozwiazaniem takich równań. Jak widze pierwiastki to zawrotów głowy dostaje..
15 wrz 17:54
Kejt: w pierwszym wystarczy pomnożyć razy cztery, a potem pierwiastki się redukują

to zrobimy to po kolei.. tzn. Ty zrobisz, jakby co pytaj, to wyjaśnię. Rozwiązywać tego nie
będę bo to żadnego pożytku nie wniesie.
15 wrz 17:57
khazaris: Dobra pierwsze , po wielkich wysilkach umyslowych udalo mi sie zrobic
15 wrz 18:11
Kejt: trzeba gimnastykować, bo zaniknie, i co będzie?
15 wrz 18:12