Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o przekatnych ://
humanista: Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o przekatnych d1=16 cm d2=12cm a jego
V=816cm3 Oblicz
długośc krawędzi podstawy i długośc wysokości
pole powierzchni całkowitej tego granaistosłupa
15 wrz 16:02
Kejt:
V=P
p*H
H=?
V=816
H=...
długość krawędzi podstawy z pitagorasa:
8
2+6
2=a
2
a=...
z polem całkowitym powinieneś sobie poradzić.. jakieś pytania?
15 wrz 16:11
humanistka: a zjakiego wzoru skorzysatać na pole
15 wrz 16:32
Kejt: Pc=2Pp*4Pściany bocznej
15 wrz 16:35
humanistka: ok wyszło a skąd wziełaś
to 8 6 do pitagorasa
15 wrz 16:39
humanistka:
15 wrz 16:46
Kejt: to połowy przekątnych rombu. zrób rysunek i zaznacz te połowy razem z kątem prostym.
15 wrz 16:52