matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie wykładnicze
Kasia111:
5
2
x
=9
x
*
5
3
15 wrz 13:22
mila:
Pomnozyłabym przez 3/5
15 wrz 13:42
Kasia111:
obliczyłam,wyszło x=
x
2
15 wrz 14:12
mila:
we liczniku jest x?
15 wrz 14:18
mila:
x=1/2
15 wrz 14:22