Funkcja wykładnicza
Hipolita: funkcja y=2 do potegi −2 jest funkcja:
a) odwrotna do funkcji y= x−2
b) której zbiorem wartośći jest R/ {0}
c0 malejaca w calej dziedzinie
d0 rozniczkowalna w calej dziedzinie
Help...
15 wrz 10:16
sushi_ gg6397228: y=2
−2
15 wrz 10:21
Hipolita: o takk
15 wrz 10:26
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
przeciez to jest zwykla prosta y= |
| i nigdzie to nie przypomina funkcji wykladniczej |
| | 4 | |
15 wrz 10:29
kachel: zebyy tobyla funkcja musi być jakis argument
15 wrz 10:32
Hipolita: aaale funkcja ma postac y= ax gdzie tym x jest −2 chyba... a a =2
15 wrz 10:36
Hipolita:
15 wrz 11:08
Bogdan:
Napisz porządnie wzór funkcji i nie baw się w zgaduj−zgadulę, bo na zgadywanki, co
autor ma na myśli − nikt nie ma czasu.
15 wrz 11:12
Hipolita: WZÓR: y=2−2
15 wrz 11:22
Bogdan:
Jaka więc jest dziedzina tej funkcji?
15 wrz 11:31
Hipolita: ok dzieki
15 wrz 11:55