matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany wyznacz niewiadome
lolo:
bardzo proszę o pomoc wielomiany Wx=(ax−b)(x+5) oraz Ux=2x
2
−2x+c są równe wyznacz a,b,c
15 wrz 09:45
Bogdan:
Wykonaj po prostu działanie mnożenia: (ax−b)(x+5) = ....
15 wrz 10:11