fiza
fff: w samochodzie jadącym prostoliniowym odcinkiem szosy z Vsr=60km/h zabrakło benzyny po 15 min
jazdy Kirerowca wiec wyruszył do stacji benzynowej z V=6km/h którą miną 3 min
wcZESNIEJ.NARYSUJ WYKRES S(T) dla czasu od poczatku podróży.
14 wrz 22:42
Bobek:
12 gru 19:53
Bobek:
12 gru 19:53
Jolanta:
![rysunek](rys/160300.png)
S=V*t
Os pionowa droga S ,os pozioma czas t
| 15 | |
Dla 15 minut ( |
| h) zaznaczam 15 km Rysuje linie od O do tego punktu |
| 60 | |
Następnie linie w dół po skosie w prawo Bo:
Teraz trzeba wrócić 3 km do stacji(3 minuty wcześniej czyli jechał 12 minut i przejechał 12 km)
Idzie z V= 6km/h czyli musi iść przez 30 min
Niestety nie mogę w telefonie wpisać liczb i liter
12 gru 22:36
Jolanta: Tak oczywiście nie ma żadnych przerw
12 gru 22:38