matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wielomiany
Aga:
Wyznacz wielomiany f(x) = u(x) * w(x) oraz g(x) = [u(x)]
2
− w(x) a) u(x) = x
2
+ 3x − 1 , w(x) = x
4
− 6x
3
− 2x
2
* − mnożenie
14 wrz 20:59
sowa:
(a+b −c)
2
= a
2
+b
2
+c
2
+2ab −2ac −2bc ( x
2
+3x −1)
2
=................
14 wrz 21:19