Zad 1
Adam: Zad1. W której ćwiartce układu współrzędnych leży środek odcinka AB?
b) A( 32, 13), B(−34, 23)
c) A(√2, −π}, B(−72; 3,14)
14 wrz 20:26
14 wrz 20:28
Adam: znam ten wzór tylko mam problem z podstawieniem.
14 wrz 20:34
Adam: 
?
14 wrz 20:43
sowa:
S(x
S, y
S)
| | xA+xB | | yA+yB | |
xS= |
| ...... yS= |
|
|
| | 2 | | 2 | |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
2xS= |
| − |
| = |
| to: xS= |
| >0
|
| | 2 | | 4 | | 4 | | 8 | |
| | 1 | | 2 | | 1 | |
2yS= |
| + |
| = 1 to yS= |
| >0
|
| | 3 | | 3 | | 2 | |
S(
38,
12) € I ćw.
14 wrz 20:49
Adam: a podpunkt b?
14 wrz 20:59
Adam: znaczy się c
14 wrz 21:00
sowa:
c)
podobnie:
zatem otrzymasz
bo 3,14 − 3,14159 <0
odpowiedź podaj już sam...........
14 wrz 21:12
Adam: Dzięki wielkie
14 wrz 21:13
sowa:
To czyste lenistwo
14 wrz 21:15