matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!
black:
Prosze o pomoc!
Jak obliczyć pole trapezu, mając dane długości podstaw a,b i długości ramion c, d.? a=11, b=6, c=12, d=13.
14 wrz 18:38
zupa:
albo liczysz h z pitagorasa i do wzoru albo wykorzystujesz wzór podany tu pl.wikipedia.org/wiki/Trapez?wasRedirected=true
14 wrz 18:46
ja:
dzięki bardzo!
14 wrz 18:48