matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc , prosze szczegółówo rozwiazać zebym zrozumiała :P krok po kroku
paulina:
2 *
√
6
p *
√
15
q = dzieki
14 wrz 18:09
Kejt:
włączam 2 pod pierwiastek: 2*
√
6
p*
√
15
q=
√
4*6*15
pq=
√
360
pq uprość to teraz..
14 wrz 18:20