Pomocy :( Wazne ! jak ktos umie to niech tez wytlumaczy :) bede wdzieczna !:*
Paula : zad. Wyznacz zbior A∪B gdy:
a)A={−7,−3,1,6} B={−3,0,3}
b) A={π,√3,13} B={ 13 ,√2}
c)A={a,b,k,x} B={b,x}
zad .Wyznacz sume zbiorow A i B gdy :
a)A={−3,0,3},B={−1,0,1}
b)A−zbior liter alfabetu łacinskiego ,B−zbior liter alfabetu polskiego
14 wrz 16:10
wilku: A∪B taki zapis oznacza ze musisz podać sumę czyli te elementy które są w zbiorze A plus te
które są w B lecz tych powtarzających się w A i B nie dublujesz i tak
a)A∪B={−7,−3,0,1,3,6}
b)A∪B={1/3,
√2,
√3,pi,13}
c)A∪B={a,b,k,x}
ad.2
a)A∪B {−3,−1,0,1,3}
b)A∪B a tu wypisz wszystkie z obu i te co się powtarzają zostaw tylko po jednej
14 wrz 16:22
Wazne pomocy ;(: kurde a jak mam w tym zadaniu 1 ? tez to odwrocone U? tylko ze w drugas strone to jak wyjdzie ?
bo mam tak
U i w ta druga tez
14 wrz 16:26
sushi_ gg6397228: w opcji "inne" masz znaki wiec zapisz o co chodzi
∩
∪
14 wrz 16:28
Wazne pomocy ;(: A jak tak bedzie to jak ma wyjść? Wyznacz zbior A ∩ B gdy:
a)A={−7,−3,1,6} B={−3,0,3}
b) A={π,√3,13} B={ 13 ,√2}
c)A={a,b,k,x} B={b,x}
14 wrz 16:31
Wazne pomocy ;(: poda ktos jak to sie robi

dalej bo a juz zrobilam chyba wiem jak ale juz b niewiem
14 wrz 16:44
Wazne pomocy ;(: bo juz zrobilam A) iC) raczej dobrze ale nie wiem jak b) zrobic

*** [mala poprawka ]
14 wrz 16:46
wilku: a A ∩ B=(−3,)
b A ∩ B=(13,)
c A ∩ B=(b,x,)
tu wypisuje sie te które są w obu zbiorach tak zwana część wspólna
14 wrz 20:51