jedno pytanie
kdafb: suma kwadratów liczb 3 i 4 jest równa kwadratowi liczby 7 zapisać za pomocą symboli
matematycznych to będzie ( 3+4) i to do kwadratu , czy pojedynczo każda liczbę podnieść i
potem dodać ? czyli 3 do kwadratu + 4 do kwadratu = 7 do kwadratu.
Z góry dziękuję za pomoc.
13 wrz 19:35
mila: jeżeli tak zadanie jest podane to treśc jest zła.
suma kwadratów 32+42=9+16=25
13 wrz 19:51
kdafb: Tu chodzi o koniunkcje to jest już 2 część zdania .
13 wrz 19:52
kdafb: dziękuję za pomoc , a możesz mi pomóc jeszcze z jednym zdaniem , mianowicie mam zdanie iloczyn
liczb −7 i −2 jest różny od pierwiastka za 196 lub iloraz liczby pierwiastek 3 przez −2
pierwiastek z 3 jest nie większy od od − 6/10 ( ułamek) .
13 wrz 19:54