13 wrz 18:49
Antonina:
2500−100%
500−x%
x=500*100/2500
x=20%
odp. Podwyższono mu pensje o 20%.
13 wrz 18:53
matma?. no to klapa .: dziękuje bardzoo

*
13 wrz 18:55
no cześć: mam pytanie a z kąd wzieło sie to 500
?
hmm
13 wrz 19:15
Godzio: a o ile podniosła się pensja ?
13 wrz 19:17
mila: tyle podwyższona pensje 3000−2505=500
13 wrz 19:18
kachel: robienie zadan na proporcjach jest dobre ale tylko na tym poziomie matematyki, lepiej z niego
nei korzystajcie
13 wrz 19:23
Godzio:
kachel ale niestety niektórym to tylko proporcja wchodzi do głowy
13 wrz 19:26