matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rgrtg
xxxx:
wiedząc ze α jest katem ostrym oraz sin α +cosα =5 \ 3 oblicz sinα * cos α
13 wrz 18:39
Svanar:
5
sinα+cosα =
3
25
(sinα+cosα)
2
=
9
25
sin
2
α+cos
2
α + 2sinαcosα =
sin
2
α+cos
2
α = 1
9
dokończ
13 wrz 18:42