matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
xxxx:
oblicz pole trapezu prostokątnego którego podstawy maja długość 10 cm i 7 cm a kąt miarę 150
13 wrz 18:04
xxxx:
13 wrz 18:28
gusia:
(a+b)8h
p=
2
3
√
2
h z trójkąta 30,60,90 =
2
3
√
3
(10+7)*
2
17*2
17
√
3
p=
=
=
2
6
√
3
9
13 wrz 19:39
gusia:
tam w wzorze na pole bez tej 8
13 wrz 19:39