oblicz
gusia: 2log(2−x)−logx=log(x+5)
13 wrz 17:46
Godzio:
x∊(0,2)
log(2 − x)
2 − logx = log(x + 5)
| | (2 − x)2 | |
log |
| = log(x + 5) |
| | x | |
4 − 4x + x
2 = x
2 + 5x
9x = 4
13 wrz 17:48
Kejt:
2log(2−x)−logx=log(x+5)
log(2−x)2=log(x+5)+logx
log(4−4x+x2)=logx(x+5)
4−4x+x2=x(x+5)
x=...
dokończ..
13 wrz 17:49
Kejt: no tak.. znowu skleroza.. zapomniałam o założeniach ech. co się ze mną dzieje..
13 wrz 17:50
Godzio:
13 wrz 17:56
Kejt: nie śmiej się :<
13 wrz 17:56
Godzio: nie śmieje
13 wrz 18:03
gusia: dziękuje ślicznie
13 wrz 18:46