matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
wioleta:
wiedzac ze ciąg (bn) jest ciagiem arytmetycznym napisz wzór na n−ty wyraz tego ciągu b1=2 i r=3
13 wrz 17:16
beata:
an =a1 +(n−1)r
13 wrz 18:33
Svanar:
a
n
= 3n −1
13 wrz 18:34