Pole tego kwadratu wynosi ...
Piotr: Dwoma przeciwległymi wierzchołkami kwadratu ABCD są pkt A ( 3,5 ) i C = ( −1,3 ) . Pole tego
kwadratu jest równe :
A−20
B−4
C−10√5
D−4
13 wrz 13:55
think: policz długość odcinka AC. to jest przekątna kwadratu, która ma tą własność, że jest ona o
√2
| | √2 | |
raza dłuższa od boku kwadratu d = √2a → a = |
| d
|
| | 2 | |
Pole kwadratu = a
2
13 wrz 13:58
Piotr: nie bardzo wiem jak to policzyć skoro nie mam podanych długości boków
13 wrz 14:01
bibi: oblicz długość odcinka |AC| = d (przekątna) d =
√20
Czy dobre odpowiedzi przepisałeś?!
13 wrz 14:02
Piotr: ehh pomyliłem dwa zadania

odp.D=10
13 wrz 14:04
bibi: spoko loko
13 wrz 14:05
Piotr: jak obliczyłes to d ? że wyszło Ci ono 20 ?
13 wrz 14:05
Piotr: po co jest podana ta cz. zadania "Dwoma przeciwległymi wierzchołkami kwadratu ABCD są pkt A (
3,5 ) i C = ( −1,3 ) " skoro nie jest w ogóle wykorzystana ? ja próbowałem z tego coś wykminić
i dlatego nic nie wymyśliłem
13 wrz 14:08
think: ze wzoru na długoś odcinka, jak masz dwa punkty:
A = (x1,y1) i B = (x2,y2)
|AB| = √(x1 − x2)2 + (y1 − y2)2
13 wrz 14:09
13 wrz 14:11
Piotr: aaa
13 wrz 14:12
Piotr: znowu teoria się kłania
13 wrz 14:12
think: Piotr, to nie tylko teoria, ale to są podstawy... przykro mi bardzo ale jak nie zakaszesz
rękawów, to będzie z Tobą krucho...
13 wrz 14:15