wiga:
Nooo

! wykresu Ci nie narysuję

y = x
2 -4x +3
d/ postać kanoniczna ( nie chciało sie znaleźć!)
y = a(x-p)
2 + q gdzie p= - b/2a q = -Δ/4a
Δ= 16 -12=4
√Δ=2
czyli p = 4/2=2 q = -4/4 = - 1 a=1
odp d)
y = (x-2)
2 - 1 W( 2, -1) -- wierzchołek paraboli
miejsca zerowe
x
1= (4 +2)/2 x
2= (4 -2)/2
x
1= 3 x
2 = 1
ramiona do góry czyli wykres już narysujesz!
c) funkcja maleje dla x∈(-∞, 2)
rośnie dla x⊂( 2, ∞)
wart. >0 gdy x⊂( -∞,1) U( 3,∞)
wart. <0 gdy x ∈(1,3)
b)dla x= 2 czyli w wierzchołku paraboli jest najmniejsza wartość
równa y= - 1 bo W(2,-1)
dla x= -1 y= (-1)
2 -4(-1) +3= 1 +4 +3= 8
dla x= 3 y= 3
2 -4*3 +3= 9 -12 +3 = 0
więc najwieksza wartość w tym przedziale to y= 8 dla x = -1
O to Ci chodziło,żeby tylko przepisać!
bo to naprawdę podstawowe wiadomości z f. kwadratowej!
odpisywanie nic nie da jak sie tego nie nauczysz?
Co będzie na klasówce? no cóż?
chciałam dobrze Ci doradzić! ... wybór do Ciebie należy
weź to pod rozwagę