Skróć Ułamki
Sandii: | (2n+2)! ! + (2n)! ! | |
| |
| ( 2n+2)! ! − (2n)! ! | |
Treść zadania to: Skróć ułamki. ( Dział zadania to Elementy rachunku podobieństwa )
12 wrz 18:04
sushi_ gg6397228: w zadaniu masz podwojne silnie
12 wrz 18:19
sushi_ gg6397228: (2n+2)

= (2n)

* (2n+2) i wyciagamy wszedzie (2n)! ! przed nawias
12 wrz 18:21
bibi: | (2n+2)! ! + (2n)! ! | | (2n)! ! (2n + 2 + 1) | |
| = |
| = |
| (2n+2)! ! − (2n)! ! | | (2n)! ! (2n + 2 − 1) | |
12 wrz 18:25
Sandii: Tak są podwójne silnie
12 wrz 18:25