wartosc bezwzgl.
PrO.O: dane są zbiory A={x nalezy do R : I x−4I >/ 7−wieksze lub równe 7} i B={ x nalezy do R:x do
kwadratu>0} zaznacz na osi zbior a ,zbior b ,zbior b−a.Chodzi mi tylko o to co jest
zaszyfrowane w tych klamrach.Dzieki
12 wrz 15:28
ale: Musisz rozwiązać nierówności: x−4≥7, −x+4≤7, x2>0→x należy do R/{0}, bo 02=0, a x−ksy są >0
12 wrz 15:53
martin: Dzieki wielkie a jak musze róznice przedzialu b od a wziac to jak bedzie?
P.S tam jest zbior liczb R bez zera?
12 wrz 16:07
PrO.O: martin to ja jakby co
12 wrz 16:08