matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyc?
a:
z wierzcholka D kwadratu ABCD o boku 4 poprowadzono odcinki laczace ten wierzcholek z srodkami wszystkich bokow kwadratu. ile rowna jest suma dlugosci odcinkow DK,DN,DL,DM?
12 wrz 15:21
Godzio:
4
2
+ 2
2
= x
2
x = ... 2x + 2 * 2 = ?
12 wrz 15:24