matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
patryk:
prosze o zrobienie 1 przykladu (0,2) do potęgi munus 2
12 wrz 15:16
Kejt:
1
(
)
−2
=5
2
=25
5
12 wrz 15:19
patryk:
dzięki
12 wrz 15:19
ale:
0,2
−
2 =1/0,2
2
= 1/0,2*0,2=1/0,04=100/4=25
12 wrz 15:22