matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
(2x3 + x2)(2x3 − x2) + (x2 + 1)3 =
x:
(2x3 + x2)(2x3 − x2) + (x2 + 1)3 =
12 wrz 13:03
Kejt:
skorzystaj z:
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
i napisz to porządnie..
12 wrz 13:05
x:
(2x
3
+ x
2
)(2x
3
− x
2
) + (x
2
+ 1)
3
=
12 wrz 13:06
Kejt:
ze wzoru skróconego mnożenia: 4x
6
−x
4
+x
6
+3x
4
+3x
2
+1=... zredukuj wyrazy podobne..
12 wrz 13:08