nie mam pojęcia jak to zrobić
karola: Długość przekątnej prostopadłościanu d równa się 17 cm . długośc przekatnej podstawy d1=
√145 cm, a długośc przekątnej jednej ze ścian bocznych d2= √15
Oblicz
a)wymiary tego prostopadłościanu
b)V
c)pole powierzchni całkowitej
12 wrz 11:45
Kejt:

c
2=17
2−(
√145)
2
na razie policz c.
12 wrz 11:50
karola: i co dalej ?
12 wrz 12:02
Kejt: podaj wynik.
12 wrz 12:03
karola: √59
12 wrz 12:05
Kejt: źle. pokaż jak liczysz..
12 wrz 12:06
karola: c2=204−145
√145*√145=145
12 wrz 12:08
Kejt: popraw: 172=289
12 wrz 12:14
karola: √140
12 wrz 12:20
Kejt: √289−145=?
12 wrz 12:21
karola: kurcze nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje √144
12 wrz 12:25
Kejt: √144=?
12 wrz 12:25
karola: najlepiaj napisz jak Ci to wszytko zrobić a ja to przeanalizuje i bedę wiedzieć co i jak
12 wrz 12:28
Kejt: nie chce mi się tego przepisywać..
napiszę Ci jak zrobić:
c=√144=12
d22−c2=b2
d12−b2=a2
wzory na objętość i pole chyba masz?
12 wrz 12:31
karola: tak wzory mam
12 wrz 12:38
Kejt: to teraz podstawiaj i licz...
12 wrz 12:39
magda:
12 wrz 12:43
magda: Przekształć układ równań tak,aby współczynniki przy niewiadomej x były liczbami przeciwnymi
{2x+3y=6
{4x+2y=7
{5x+2y=4
{4x−3y=5
{−6x+2y=0
{2x+3y=22
{13x−12y=11
{x+y=1
12 wrz 12:43
karola: 15−144=b2 cos nie wychodzi
12 wrz 12:53
Kejt: daj mi chwilę..
12 wrz 12:57
Godzio: albo miało być 15 a nie √15 albo coś nie tak w poleceniu
12 wrz 13:03
xp25: faktycznie tak ma być wyszo wszytko dzieki
12 wrz 13:15